Peugeot
TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES 24 SAAT LE MANS’TA YARIŞA ODAKLANIYOR!
11.06.2025
  • TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES 24 SAAT LE MANS’TA YARIŞA ODAKLANIYOR!

TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES 24 SAAT LE MANS’TA YARIŞA ODAKLANIYOR!

Team Peugeot TotalEnergies, 14 Haziran Cumartesi günü saat 16:00'da 300.000'den fazla seyircinin önünde başlayacak 93. 24 Saat Le Mans yarışına motive olmaya ve odaklanmaya devam ediyor. Dünyanın en güzel ve zorlu otomobil yarışındaki sıralama turlarında 18. ve 19. sırada yer alan iki PEUGEOT 9X8, 24 Saat Le Mans Hyperpole seanslarına katılamayacak. Bununla birlikte Team Peugeot TotalEnergies, cumartesi gerçekleşecek yarışa odaklanıyor ve bu yarışta iyi sonuçlar elde etmek istiyor.

FIA WEC (Dünya Dayanıklılık Şampiyonası) sezonunun başlangıcından bu yana üst üste üç kez Hyperpole elemelerine kalan Team Peugeot TotalEnergies, 24 Saat Le Mans'ta üst üste dördüncü başarısını elde etmek için piste çıktı. Team Peugeot TotalEnergies pilotları serbest antrenmanlardan bu yana önemli bir ilerleme kaydetmelerine rağmen Stoffel Vandoorne (#94) ve Jean-Eric Vergne (#93), sırasıyla 3:25.240 ve 3:25.494'lük tur zamanına ulaştılar ve 18. ve 19. sıra ile yetinmek zorunda kaldılar. 30 dakikalık seans boyunca her iki pilot da ellerinden gelenin en iyisini yaptı ancak pist kısıtlamaları nedeniyle bir turu silindi ve Jean-Eric Vergne de lastik patlaması nedeniyle pit stop yapmak zorunda kaldı.

Şimdi ise Team Peugeot TotalEnergies yarışa odaklanacak. İki PEUGEOT 9X8'i dünyanın en büyük dayanıklılık yarışına hazırlamak için iki serbest antrenman seansı ve bir ısınma turu daha bulunuyor. Le Mans haftasının en önemli anlarından biri olan Pit Stop Challenge'da da görüldüğü üzere tüm takım motive ve birlik içinde ilerliyor. Bununla birlikte Le Mans her zaman sürprizler barındıran çok uzun bir yarış olarak biliniyor. Yarışta iyi bir sonuç elde etmek için takımın fırsatları iyi değerlendirmesi ve kusursuz bir yarış çıkarması gerekiyor.

Sıralama turları ile ilgili değerlendirmede bulunan Stellantis Motorsport Kıdemli Başkan Yardımcısı Jean-Marc Finot, “Spa'da oyundaydık. Şimdi Hyperpole'a gidememek sinir bozucu ve hayal kırıklığı yarattı. Le Mans 24 Saat'in özel düzenlemeleri göz önüne alındığında, sıralama turlarında 3 dakika 26 saniye sınırını aşacağımızı beklemiyorduk. Bunu başardık! Team Peugeot TotalEnergies mükemmel bir iş çıkardı ve pilotlar pistte ellerinden gelenin en iyisini yaptı. Tempomuz biraz düşük olsa da Le Mans aynı zamanda strateji, yarış kazalarını yönetmek ve fırsatları değerlendirmekle ilgili. Oyunda kalmak için elimizden geleni yapacağız ve mümkün olan en iyi yarışı ortaya koymak için mücadele edeceğiz. Aldığımız destek sayesinde herkes motive ve odaklanmış durumda” dedi.

Stoffel Vandoorne (PEUGEOT 9X8 #94): “Performans açısından zor olacak. WEC/Le Mans kuralları biraz farklı ve bu hafta biraz daha zorlanıyoruz. Bu yüzden yarışa odaklanacağız. Önemli olan şey de bu. Özellikle dengesiz hava koşullarında bu durum yaşanabiliyor.”

Malthe Jakobsen (PEUGEOT 9X8 #94): “FP1 ve Sıralama turları ile sinir bozucu bir gün. Elbette her iki aracı da HYPERCAR'a sokmayı umuyorduk ama sonuçlar beklentilerimizi karşılıyor. Soğukkanlılığımızı koruyup önümüzdeki serbest antrenmana ve yarışa odaklanıyoruz. Takım birlik ve beraberlik içinde ve karşısına çıkan her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye kararlı.”

KAYDINIZ BAŞARIYLA ALINMIŞTIR

<%-- --%>